Online agenda  

Wat zijn mijn maandlasten?

In de zoektocht naar een woning worden maandlasten soms over het hoofd gezien. Een zoektocht begint vaak met het berekenen van je maximale hypotheek. Zo weet je tot welk bedrag je aan je nieuwe woning uit kunt geven. Maar wat kost die maximale hypotheek je eigenlijk per maand? Wat zijn de zogeheten maandlasten? Het is goed om daar ook bij stil te staan.

Berekenen van je maandlasten

Na het berekenen van je maximale hypotheek weet je tot welk bedrag je kunt lenen. Heb je dit zelf via de online tool berekend? Vul dan vervolgens hieronder de online tool ‘Maandlasten berekenen’ in. Je krijgt dan inzicht in de bruto en netto maandlasten, het verloop van de maandlasten gedurende de jaren en de totale kosten van de hypotheek over de hele looptijd. Door enkele berekeningen te maken met verschillende hypotheekvormen en rentevast-perioden, zie je welk effect dit op de maandlasten heeft.

Welk gevoel krijg je bij je maandlasten?

Volgens de berekening van je maximale hypotheek is het voor jou geen probleem om de bijbehorende maandlasten te betalen. Maar voelt dat voor jou ook zo? Misschien voel je je er niet prettig bij en zou je liever toch wat minder maandlasten hebben. Het is belangrijk om naar dit gevoel te luisteren. Een hypotheek sluit je voor langere tijd af en moet daarom goed bij je passen. Het mag niet in de weg staan van de levenswijze die je graag aanhoudt.

Gratis en vrijblijvend adviesgesprek

Hypotheek Zeeland kan je goed begeleiden in jouw keuze voor hypotheekbedrag en maandlasten. Tijdens een gratis en vrijblijvend gesprek over jouw mogelijkheden, luisteren we goed naar je wensen. Daar stemmen we ons advies op af. Past een maximale hypotheek niet bij je? Dan adviseren we je over een beter passend alternatief. Want iedereen, en dus elk hypotheekadvies, is uniek.

Vergeet ook deze maandlasten niet!

Bij het berekenen van je maandlasten is het van belang je te realiseren dat je met meer dan alleen de maandlasten van je hypotheek te maken hebt. Naast de normale maandelijkse lasten, zoals boodschappen, internet, telefonie, vervoer en zorgverzekering, moet je bij het bezitten van een eigen huis ook rekening houden met woonhuisverzekering, nutsvoorzieningen en gemeentebelastingen. Bij Hypotheek Zeeland adviseren we je hier graag over en wijzen we je ook op één van de belangrijkste maandlasten van allemaal: die van ‘leuke dingen doen’. Jouw hypotheek mag deze ‘maandlast’ natuurlijk nooit in de weg zitten.


Direct online afspraak maken

Wat klanten over ons zeggen

Hypotheek-Zeeland scoort gemiddeld een 8.9
Dit is het gemiddelde cijfer uit 343 beoordelingen
feedback_mix.png