Sta sterker met een haalbaarheid certificaat

Alsjeblieft, mag het nu eindelijk een keer raak zijn?! Je ziet voor de zoveelste keer een leuk huis in Middelburg of Vlissingen en brengt voor de zoveelste keer het beste bod uit dat je uit de kast kunt trekken. Waar op de stapel van alle andere biedingen komt jouw bod ergens terecht? Onderin, in het midden of bovenop? Met een haalbaarheid certificaat heb je daar invloed op!

Het haalbaarheid certificaat is een bewijsstuk waarmee je kunt aantonen dat jij met grote mate van zekerheid jouw bod kan waarmaken. Dat is super interessant voor de koper, want het geeft diegene meer zekerheid over het daadwerkelijk doorgaan van de verkoop.

Nu al overtuigd van de meerwaarde van een haalbaarheid certificaat? Maak gelijk een afspraak!

 

Hoe werkt een haalbaarheid certificaat?

Normaal zes slopende weken van onzekerheid

Normaal heeft de verkoper helemaal geen inzicht in de financiële mogelijkheden van de bieders. Dus als de voorbehouden bij alle biedingen hetzelfde zijn, valt er voor de verkoper niet veel meer te kiezen dan de koper met het hoogste bod. Maar dan is de koop nog helemaal niet zeker. Na ondertekening van het koopcontract volgen er nog zes slopende weken van onzekerheid. In deze periode geldt het financieringsvoorbehoud. Mocht de koper de financiering niet rond krijgen, dan gaat de koop alsnog niet door en moet de verkoper weer van voor af aan beginnen. Geen enkele verkoper zit daarop te wachten. Hoe meer zekerheid je kunt bieden, hoe beter het is.

Haalbaarheid certificaat biedt meer zekerheid

Natuurlijk kun je bij het uitbrengen van je bod wel vertellen dat je er goed voor bent, dat je de financiële mogelijkheden hebt om het bedrag daadwerkelijk te betalen. Maar goed, woorden zijn maar woorden. Met het haalbaarheid certificaat kun je er nu daden aan toevoegen. Het haalbaarheid certificaat is namelijk een bewijsstuk van Hypotheek Zeeland waarmee je jouw financiële mogelijkheden kunt aantonen. Dit geeft de verkoper dus veel meer zekerheid over het daadwerkelijk doorgaan van de verkoop.

Geen 100% garantie, maar iets minder is ook veel waard

Het haalbaarheid certificaat geeft de verkoper veel zekerheid, maar geen 100% garantie. Het certificaat is immers gemaakt op basis van een momentopname van jouw financiële mogelijkheden. Verlies je bijvoorbeeld een maand later je baan, schiet de hypotheekrente ineens de lucht in of maak je schulden, dan kan dat effect hebben op jouw maximale leenbedrag. Geen 100% garantie dus, maar een grote mate van zekerheid is natuurlijk altijd nog stukken beter dan helemaal geen zekerheid. Met het haalbaarheid certificaat weet de koper in ieder geval dat jij een heel sterke kandidaat bent. En daarmee kom je hoger op de stapel te liggen ten opzichte van andere bieders die een soortgelijk bod hebben uitgebracht.

Zo werkt het

Om een haalbaarheid certificaat te krijgen, maak je een afspraak bij Hypotheek Zeeland. Tijdens een oriënterend gesprek neemt de adviseur samen met jou je financiële situatie door. De adviseur bepaalt vervolgens je maximale leenbedrag en legt dat vast op jouw persoonlijke haalbaarheid certificaat. Dit certificaat kun je laten zien bij het uitbrengen van jouw bod op een woning. Wanneer je een van de hoogste bieders bent, kan het haalbaarheid certificaat voor de verkoper de doorslag geven om jouw bod te accepteren, zelfs als dit niet het allerhoogste is. De zekerheid die het haalbaarheid certificaat biedt, is namelijk voor een verkoper veel waard.

Wil jij ook sterker staan tijdens biedingssituaties en eindelijk dat leuke huis in Middelburg, Goes, Zierikzee, Vlissingen of ergens anders in Zeeland scoren? Neem contact op met Hypotheek Zeeland en maak een afspraak voor een haalbaarheid certificaat.