Hypotheek oversluiten

Hypotheek Oversluiten in Zeeland: Overstappen naar Een Nieuwe Hypotheekverstrekker

Het oversluiten van een hypotheek is het overstappen van je huidige hypotheek naar een nieuwe. Je lost de huidige hypotheek af met een nieuwe hypotheek. Dit kan bij dezelfde hypotheekverstrekker, intern oversluiten, maar ook naar een andere. Of dit financieel interessant is, is afhankelijk van een aantal factoren.

Wat kost het oversluiten van een hypotheek?

Bij het oversluiten van je hypotheek heb je met verschillende kosten te maken. Ten eerste de boeterente. Afhankelijk van de voorwaarden van je huidige hypotheek, mag je een deel van je hypotheek boetevrij aflossen. Over het overige deel betaal je boeterente. De hoogte van deze boeterente is mede afhankelijk van de rente(vast-periode) van je huidige hypotheek en de huidige marktrente.

Ten tweede worden er diverse kosten in rekening gebracht die in elke situatie anders zijn. Bijvoorbeeld de kosten voor een taxatierapport, de kosten voor de notaris voor het opmaken van de hypotheekakte of NHG-kosten. Tot slot betaal je advieskosten aan de hypotheekadviseur die jou helpt bij het oversluiten van je huidige naar een gunstigere hypotheek. Bij Hypotheek Zeeland geldt echter dat het eerste adviesgesprek gratis en vrijblijvend is. Zo kun je, voordat je enige kosten maakt, al zien of oversluiten interessant voor je is.

Waarom zou je je hypotheek oversluiten?

De meest voorkomende reden voor oversluiten is het bereiken van lagere maandlasten. De vraag is, of de kosten van oversluiten in jouw specifieke situatie opwegen tegen de winst die je uiteindelijk bereikt door middel van lagere maandlasten. De adviseur van Hypotheek Zeeland rekent dit graag gratis en vrijblijvend voor je uit. Er zijn ook andere redenen voor het oversluiten van je hypotheek. Bijvoorbeeld als je …

Wanneer is oversluiten financieel interessant?

Omdat het oversluiten van een hypotheek afhankelijk is van veel factoren, is het niet eenvoudig uit te leggen wanneer oversluiten financieel interessant is. Over het algemeen geldt, dat hoe korter de resterende looptijd van je rentevast-periode is, hoe groter de kans is dat oversluiten financieel interessant voor je is. Dit komt doordat de boeterente dan relatief lager uitvalt. Vooral in combinatie met een relatief lange resterende looptijd van je hypotheek, waarbij je dus lange tijd kunt profiteren van lagere maandlasten, is de kans groot dat oversluiten financieel interessant voor je is. Bij Hypotheek Zeeland rekenen we het graag voor je uit.

Wat is rentemiddeling?

Wanneer de huidige rente fors lager is dan de rente die je op dit moment betaalt, kan rentemiddeling interessant zijn. Hierbij sluit je de hypotheek niet over, maar breek je het rentevast-contract bij je huidige hypotheekverstrekker open. De oude rente wordt gemiddeld met de rente van dit moment. Je betaalt hier wel een boeterente voor, maar deze wordt in het nieuwe rentepercentage opgenomen. Hiervoor verschilt per geldverstrekker of er daarnaast nog kosten in rekening worden gebracht, zogenoemde wijzigingskosten.

Hoe kan ik hypotheken vergelijken?

Er zijn ontzettend veel hypotheekaanbieders, dus hoe weet je nou naar welke hypotheekverstrekker je jouw hypotheek het beste kunt oversluiten? Dat is gelukkig heel eenvoudig. Bij Hypotheek Zeeland vergelijken we meer dan 40 aanbieders met elkaar. Online kan je ook een kijkje nemen. We kiezen voor jou degene met de beste voorwaarden en de scherpste rente eruit. Dus kom eens langs voor een gratis en vrijblijvend gesprek. We adviseren je graag!

Veel gestelde vragen

Kan ik ook online hypotheekadvies krijgen?

Ja, dat is mogelijk. De hypotheekadviseurs van Hypotheek Zeeland komen graag via Skype met je in contact.

Komt een hypotheekadviseur van Hypotheek Zeeland ook bij mij thuis langs?

Ja, als dat jouw voorkeur heeft, komen we graag bij jou thuis langs. Wat leuk dat we je gast mogen zijn en dat we samen gaan kijken naar actuele rentestanden, jouw mogelijkheden en het toekomstige financiële plaatje. Neem gerust maar eens contact met ons op.

Waar kan ik terecht voor persoonlijk hypotheekadvies?

Bij Hypotheek Zeeland natuurlijk! Bij al onze kantoren vind je betrokken hypotheekadviseurs die jou maar wat graag verder helpen met persoonlijk hypotheekadvies. Zo ben je altijd zeker van een passende en verantwoorde lening.