Online agenda  

Welke hypotheekvorm past bij jou?

banner_gezin

Wat is een hypotheek?

In vrijwel alle gevallen wordt een huis gefinancierd met een hypothecaire lening. Een hypotheek is in feite niets anders dan een geldlening met de woning als onderpand.

Verschillende hypotheekvormen

Omdat iedere financiële situatie anders is en niet iedereen dezelfde wensen heeft, bestaan er in Nederland honderden hypotheekvormen. Dat lijkt veel, maar de meeste zijn afgeleid van een aantal basis hypotheekvormen. Om je alvast een idee te geven, staan hieronder de belangrijkste hypotheekvormen in het kort beschreven.
Bij een hypotheek draait het in principe om twee zaken: de geldlening en de manier waarop je de lening wilt terugbetalen.

Hypotheekrente

Over het geld dat je leent, betaal je de rente. De hoogte van de rente is onder meer afhankelijk van de manier waarop je wil aflossen en hoe lang je de rente vastzet. Bekijk hier de actuele rentestanden.

Aflossen van je hypotheek
Aflossen kan op verschillende manieren. Zo kun je de hypotheek in één keer aflossen of je kunt ervoor kiezen om tussentijds af te lossen. Jouw persoonlijke situatie en wensen bepalen welke hypotheekvorm het meest geschikt is voor jou.

Welke hypotheek past het beste bij jou?

Er zijn veel verschillende hypotheekvormen. Welke hypotheek het beste bij je past hangt af van een aantal factoren. Hieronder een overzicht van de belangrijkste hypotheekvormen:

Wat klanten over ons zeggen

Hypotheek-Zeeland scoort gemiddeld een 8.9
Dit is het gemiddelde cijfer uit 343 beoordelingen
feedback_mix.png