Online agenda  

Extra lenen met een Starterslening

Je bent een starter op de woningmarkt. Dat is niet altijd een makkelijke positie. In veel gevallen zit je nog aan het begin van je carrière en dus nog niet aan de top van je inkomen. Dat betekent wat voor je huidige leenmogelijkheden. Die zijn nog niet zo ruim ten opzichte van de maximale hypotheek die je wellicht in de toekomst zou kunnen krijgen. Dat is waar een Starterslening om de hoek komt kijken. Een Starterslening biedt je de mogelijkheid om nu, onder gunstige voorwaarden, extra te lenen.

Een Starterslening. Hoe werkt dat?

Een Starterslening is een extra lening, naast je ‘normale’ hypotheek. Deze lening overbrugt het verschil tussen de totale koopsom van de woning en het maximale bedrag dat je kunt lenen volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Met de Starterslening kun je dus extra lenen, zodat je jouw droomwoning toch kunt kopen.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je meer gaat lenen, dan dat je aan maandlasten kunt dragen. Bij een Starterslening betaal je daarom de eerste 3 jaar geen rente en aflossing. We gaan er vanuit dat je in die tijd groeit in je inkomen, waardoor je de maandlasten vanaf het vierde jaar wel kunt betalen. Is dat niet het geval? Dan kan de betaling van rente en aflos nog verder uitgesteld worden.

Wat zijn de voordelen van een Starterslening?

  • Je kunt als starter zoeken in een hogere prijsklasse
  • Je kunt extra lenen, zonder dat dit de eerste drie jaar tot hogere maandlasten leidt
  • De lening is flexibel. Kun je na drie jaar de lasten nog niet dragen, dan is verder uitstel mogelijk.

Wat zijn de voorwaarden voor een Starterslening?

Iedere gemeente bepaalt zelf de voorwaarden voor een Starterslening. Zo kunnen de voorwaarden in Middelburg afwijken van bijvoorbeeld die in Goes. Veel voorkomende voorwaarden zijn:

  •  Je betaalt de eerste drie jaar geen rente/aflossing
  • Je hebt een hypotheek nodig met Nationale Hypotheek Garantie
  • Je hypotheek heeft een rentevaste periode van minimaal 10 jaar
  • De maximale looptijd van je hypotheek is 30 jaar

Check hier de exacte voorwaarden voor jouw gemeente:

Waar kan ik advies krijgen over een Starterslening?

Hoewel de gemeenten de voorwaarden opstellen, kunnen goede hypotheekadviseurs je prima adviseren over de Starterslening. De hypotheekadviseurs van Hypotheek Zeeland zijn op de hoogte van de voorwaarden in de verschillende Zeeuwse gemeenten. We rekenen moeiteloos uit of en hoeveel jij extra kunt lenen met een Starterslening. We laten het je graag zien tijdens een gratis en vrijblijvend gesprek.

Hoeveel kan ik extra lenen met een Starterslening?

Benieuwd naar wat jij extra kunt lenen met een Starterslening? De hypotheekadviseur van Hypotheek Zeeland rekent het graag voor je uit. We kijken eerst naar wat je met je huidige inkomen maximaal kunt lenen op basis van Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Is dit bedrag niet voldoende voor de aankoop van je droomwoning? Dan kijken we verder naar andere mogelijkheden, zoals de Starterslening. Je krijgt van ons zo een helder totaalplaatje van je maximale leenmogelijkheden.

Bereken zelf de hoogte van je Starterslening

Hoewel een gratis en vrijblijvend adviesgesprek tot de mogelijkheden behoort en zeker aan te raden is, kun je zelf ook al eens kijken wat jouw mogelijkheden voor een Starterslening ongeveer zijn. Hiervoor kun je gebruik maken van de online tool ‘Bereken je Starterslening’

Direct online afspraak maken

Wat klanten over ons zeggen

Hypotheek-Zeeland scoort gemiddeld een 8.9
Dit is het gemiddelde cijfer uit 343 beoordelingen
feedback_mix.png